»

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ MILONGA Χορός - Χοροθέατρο Αργεντίνικο τάνγκο


Η Santa Milonguita στήνει βραδιές τάνγκο. Στις 21/1 ο Alex de Paris θα αφηγηθεί τη δική του ιστορία, συνδυάζοντας τη μαγεία και την παντομίμα με χιούμορ και φαντασία.

Καλογήρου Σαμουήλ 2 και Διπύλου, Κέντρο
Κεραμεικός
Τηλ.: 2103229771

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ MILONGA
Παραστάσεις: Βραδ: Παρ. δωρεάν μάθημα τάνγκο 22.30 π.μ. - 11.30 μ.μ., η μιλόνγκα (βραδιά) τελειώνει 3 π.μ., ο 'Αλεξ θα εμφανιστεί γύρω στις 24.00 για περίπου 30' - 40.

Εισ.: € 10 (με κρασί ή μπύρα).
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 21/1.

Δημήτρης Αμεδαλιώτης ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Μέχρι 12/2 ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ



Ο καλλιτέχνης συλλέγει ποικίλα αντικείμενα και άχρηστα υλικά από το φυσικό, αστικό και οικιακό περιβάλλον και δημιουργεί κατασκευές μικρής κλίμακας. Μέχρι 12/5

Η Καμεράτα με όργανα εποχής Ο Μπαχ και τα ελληνικά του διλήμματα

25 Ιανουαρίου 2011 20:30 Κεντρική Σκηνή
Τι κοινό έχει ο Ηρακλής με τον Τμώλο και τον Μίδα; Και οι τρεις τους βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: ο νεαρός Ηρακλής, πριν ακόμα γίνει ήρωας, πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο δύσβατο μονοπάτι της Αρετής ή στον απατηλά γοητευτικό δρόμο της Κακίας. Ο Τμώλος και ο Μίδας, ως κριτές στο μουσικό διαγωνισμό ανάμεσα στον Απόλλωνα (Φοίβο) και τον Πάνα, οφείλουν να αναδείξουν το νικητή. Δυο υπέροχοι μύθοι της αρχαιότητας γίνονται θέατρο με μουσική (ιταλικά, dramma per musica) από τον μεγαλύτερο ίσως συνθέτη όλων των εποχών: τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η καντάτα 213 (Ο Ηρακλής στο σταυροδρόμι) αποτελείται από αριστουργηματικά αποσπάσματα που χρησιμοποίησε ο σύνθετης και στο περίφημο Χριστουγεννιάτικο ορατόριο. Η καντάτα 201 (Η διαμάχη ανάμεσα στον Φοίβο και τον Πάνα) αγγίζει με πολύ χιούμορ ένα θέμα που απασχόλησε τον Μπαχ σε όλη του τη ζωή: τη σχέση της «ελαφριάς» μουσικής με τη σπουδαία μουσική παραγωγή του πνεύματος. Η μουσική του Πάνα είναι διασκεδαστική, χορευτική και διονυσιακή, ενώ του Φοίβου βαθιά συγκινητική και αισθαντική, θέτοντας τη φωνή σε διάλογο με τους μαγικούς μπαρόκ ήχους του flauto traverso και του oboe d’amore. Η παλιά σχέση του Αλέξανδρου Μυράτ με την Καμεράτα ανανεώνεται, καθώς για πρώτη φορά ο διακεκριμένος αρχιμουσικός θα διευθύνει την ορχήστρα σε όργανα εποχής. Μαζί του, έξι διακεκριμένοι Έλληνες σολίστ δανείζουν τις φωνές τους στους μυθολογικούς ήρωες.
Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ

Ο άνθρωπος φτιάχνει ζωή

Κύκλος Δ | Κι όμως, γυρίζει! | Επιστήμη και τεχνολογία στον 21ο αιώνα
26 Ιανουαρίου 2011 19:00 - 21:00 Αίθουσα εκθέσεων & διαλέξεων
Στον 21ο αιώνα, η συζήτηση γύρω από την πρόοδο των θετικών επιστημών και τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι μια διαρκής ανάγκη. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πέρα από μύθους και υπερβολές, το αίτημα της προστασίας της βιοποικιλότητας, οι επαναστατικές εξελίξεις στους τομείς της γενετικής και της βιοτεχνολογίας, οι αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας, όλα αυτά συνιστούν πεδία στα οποία αξίζει να κινούμαστε με γνώση και αυτοπεποίθηση, έχοντας στη διάθεσή μας τα κατάλληλα γνωστικά εργαλεία. Ας τα αποκτήσουμε μέσα από πρωτότυπες διαδρομές.

Ο άνθρωπος φτιάχνει ζωή: Το συνθετικό κύτταρο ή ο Αδάμ του 21ου αιώνα
Ο 21ος αιώνας, λένε πολλοί, ανήκει στη βιοτεχνολογία. Χρειάζεται να είμαστε καλά πληροφορημένοι για τα σύγχρονα επιτεύγματά της, για το πόσο κοντά βρίσκεται ο άνθρωπος στη δημιουργία ζωής, αλλά και ενημερωμένοι για τις πρακτικές συνέπειες που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο και τα ηθικά διλήμματα που τίθενται.
Ομιλητές
Edoardo Boncinelli: Καθηγητής Βιολογίας και Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Vita-Salute San Raffaele του Μιλάνου

Χαρακτικά από το Μεξικό

Ένα από τα πιο ιστορικά εργαστήρια γραφικών τεχνών στο Μεξικό, το Kyron, το οποίο έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σύγχρονους Μεξικανούς καλλιτέχνες του τελευταίου τετάρτου του 20ού αιώνα, παρουσιάζει μια επιλογή έργων από τη συλλογή του – στο Ινστιτούτο Θερβάντες της οδού Μητροπόλ εως, από τις 18 /1.

16ο Παζάρι Βιβλίου ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ Μέχρι 26/1

Οι εκδότες ανοίγουν και φέτος τις αποθήκες τους και προσφέρουν 500.000 βιβλία όλων των ειδών με περισσότερο από 70% έκπτωση, ακόμα και με μισό ευρώ! Οργάνωση: ΣΕΚΒ, ΕΣΕΒΕ

Ημέρες / ώρες
Από 21/1 έως 9/2, 10 π.μ.-9.45 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

THE PHANTOM OF THE OMPERA Ερευνητικό Θέατρο


Στο Παρίσι του 19ου αιώνα γίνεται οντισιόν για ένα καινούργιο έργο που ανεβαίνει στην όπερα. Η αγωνία αλλά και το όνειροέχουν ένα πρόσωπο: αυτό του φαντάσματος της όπερας

Μαύρη κωμωδία/Παντομίμα από την Ομάδα Splish-Splash
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ο
Ερμηνεύουν: Γιάννης Ο., Κ. Μπάστα, Β. Ζαϊφίδης, Γ. Νικολαΐδης. Σκην.-κοστ.: Αντ. Νομικός, Αλ. Παπαχατζής. Κίνηση: Ι. Καμπυλαυκά.